SUVENIRI

U samostanu je dostupno više različitih suvenira: letci, brošure, knjižice, molitvenici, krunice, magnetići, med te rakija i likeri od aronije.

LETCI I BROŠURE

Možete ih besplatno uzeti za sebe, ali i ponijeti i podijeliti drugima.


Nekoliko desetaka različitih letaka donosi informacije o pavlinima, Sveticama, različitim pobožnostima te o molitvi za obitelj, a posebno za nerođenu djecu kojoj prijeti pobačaj.

KNJIŽICE, MOLITVENICI

Može se kupiti nekoliko različitih knjižica i molitvenika iz naklade samostana.


Samostan izdaje različite knjižice i manje molitvenike namijenjene osobnoj pobožnosti vjernika. Za najmlađe su u ponudi i dvije slikovnice: jedna govori o životu Male Gospe, a druga o mučeništvu p. Janeza.

U ponudi su samo vlastita izdanja.

KRUNICE I OSTALO

Dostupno je nekoliko različitih vrsta krunica i sličnih nabožnih predmeta.


Razne krunice i ostali predmeti koji se mogu kupiti u samostanu rađeni su za Svetice i dostupni su samo u samostanu. Samostan ne nudi i ne preprodaje predmete koji se mogu naći u slobodnoj prodaji.

ARONIJA I MED

Zahvaljujući suradnji s udrugom "Milosrđe", možemo ponuditi med te nekoliko rakija i likera na bazi aronije.MED SVETIČAK - cjelogodišnji med (pakiranje: 120 ml) sa svetičke livade podno samostana, s dodatkom jabukova čipsa premazana đumbirom i limunom! Nešto jedinstveno! Med je izvor zdravlja i vitalnosti; preporučamo uzimati čašicu rakije uz žlicu meda - neka je na blagoslov!

SVETIČKA ARONČICA - bistra rakija od aronije. Jedan novi okus, unikatan i izvanredan, svakako se preporuča koristiti rashlađeno i tada postaje izvrstan aperitiv. 40% alkohola, 1 dcl.SVETIČKI PAVLINKOVAC - Rakija od aronije s dodatkom 20 probranih trava s naših područja i matičnim sokom aronije, koji joj daje prepoznatljivu tamnoljubičastu boju. Alkohola 28%, 1 dcl. Okus ovog tekućeg suvenira je blago gorak zbog pelina, savršeno protkan mnogim nijansama ostalog bilja koji će vas oduševiti.SVETIČKI BELOSTENČEC - rakija aronija (orahovac) s orahom iz samostanskog vrta. Nazvana je po velikom hrvatskom pavlinu p. Ivanu Belostencu, slavnom piscu-istražitelju, koji je živio i stvarao u Sveticama. Sjajno paše želudcu! 40% alkohola, 1 dcl.SVETIČKA FRANKOPANKA - rakija aronija (medica) s medom dobivenim iz košnica u samostanskom vrtu. Nazvana je po Katarini Frankopan, velikoj dobročiniteljici svetičkog samostana. Plemenitaška obitelj Frankopan od 1520. g. počinje graditi prvu svetičku crkvu. U rakiji je 40% alkohola, 1 dcl.


SVETIČKA BLAGOGLAGOLJICA - rakija aronija (travarica) s 20 vrsta bilja iz samostanskog vrta i okolice. Iza simpatičnog i znakovitog naziva krije se ozbiljna činjenica - u svetičkoj se crkvi nalazi kamen s dva glagoljska slova! Prije pavlina ovdje su boravili tzv. "popovi glagoljaši". Svakako, uz ovu se rakiju dobro veseli, pjeva i razgovara! 40% alkohola, 1 dcl.