IZ ŽIVOTA SVETICA

NEDJELJNE SV. MISE:

SVETIČKO HRAŠĆE: u 9 sati

SVETICE: u 11 sati

DOGODILO SE U SVETICAMA

MLADA MISA 20. lipnja 2021.

Naš pavlinski mladomisnik fr. Jure Josipović proslavio je u Sveticama Mladu Misu i podijelio nam svoj mladomisnički blagoslov.

Noćno molitveno bdijenje (9. listopada)

Prvo noćno molitveno bdijenje pod nazivom "Zagovor sv. Margarete" održalo se u noći s petka na subotu i okupilo je osamdesetak molitelja: supružnika željnih djece, udomitelja i posvojitelja, kao i one koji su molili za život i za blagoslov djece i obitelji, mladih i starih.

Mala Gospa (8. rujna)

Svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije (župno proštenje) proslavili smo svečanom sv. Misom koju je predvodio fra Ivan Penava, franjevac konventualac iz Šibenika. Ove godine nije bilo tradicionalne procesije niti čašćenja nakon Mise.

XVI. Molitveni sabor za nerođene (4.-6. rujna)

Ovogodišnji Molitveni sabor za nerođene bio je ponešto drugačiji nego ranijih godina. Kako bismo izbjegli stvaranje veće grupe ljudi, Sabor je trajao tri dana, a okupio je molitelje uglavnom samo iz Hrvatske.

Duhovna obnova 20. lipnja 2020.

Stotinjak Gospinih štovatelja okupilo se na spomendan Srca Marijina na duhovnoj obnovi u Sveticama.

Vikend Srca Marijina

13. lipnja okupilo se 40-tak mladih bračnih parova na Vikendu Srca Marijina moleći za dar potomstva.

Kip p. Ivana Belostenca

9. lipnja 2020. pri ulazu u crkvu postavljen je kip prvog svetičkog priora i hrvatskog jezikoslovca p. Ivana Belostenca. Kip je izrađen od hrastovog drveta i prirodne je veličine.

Majčin dan (30. svibnja)

Umjesto početkom svibnja, Majčin dan se održao krajem mjeseca. Zbog mjera zaštite ograničili smo okupljanje na stotinjak osoba (iz Zagreba i Karlovca), u crkvi i ispred crkve. Zahvaljujemo na razumijevanju svima koji su svake godine dolazili, a ove godine nisu mogli biti s nama.

Duhovna obnova za liječnike

U nedjelju, 17. svibnja, tridesetak liječnika iz Zagreba okupilo se na jednodnevnoj duhovnoj obnovi na Sveticama.

Uređenje Križnog puta

Tijekom svibnja je u Božjem vinogradu uređen Križni put. Na mjestu nekadašnjih dotrajalih postaja krunice postavljene su postaje (križevi) Križnog puta. Postaje krunice sada su raspoređene uz prilaz Lurdskoj špilji. Pri ulazu u Božji vinograd napravljena je mala fontana.

Fumigacija Kućice Male Marije

svibanj 2020.

Arheološka istraživanja (svibanj 2020.)

Zahvaljujući Zavičajnom muzeju iz Ozlja i Gradu Ozlju, započela su arheološka istraživanja kripti i vrta iza crkve u Sveticama. Probijen je privremeni ulaz u kripte iz vrta (na mjestu nekadašnjeg ulaza). U vrtu iza crkve odstranjen je gornji sloj zemlje i vidljivi su ostaci nekadašnjeg istočnog krila samostana. Namjera nam je po završetku istraživanja osposobiti kripte za molitvu i za razgledavanje te urediti vrt iza crkve.

Vikend Srca Marijina

24. - 26. siječnja 2020.

XV. Molitveni sabor za nerođene

14. rujna 2019. g.