IZ ŽIVOTA SVETICA

NEDJELJNE SV. MISE:

SVETIČKO HRAŠĆE: u 9 sati

SVETICE: u 11 sati

NAJAVE

MOLITVENI SABOR ZA NEROĐENE

2. rujna 2023.

MALA GOSPA

8. rujna 2023.

DOGODILO SE U SVETICAMA

MLADA MISA

U nedjelju, 18. lipnja 2023., naš pavlinski mladomisnik fr. Vinko Vuković proslavio je u Sveticama svoju Mladu Misu i udijelio nam mladomisnički blagoslov. Mladu Misu u rodnoj župi Gundinci slavit će za dva tjedna, a nakon toga svoj svećenički i redovnički život nastavit će u samostanu u Sv. Petru u Šumi.

DUHOVNA OBNOVA

Na spomendan Bezgrešnog Srca Marijina, u subotu 17. lipnja 2023., održala se duhovna obnova za muškarce.

KONCERT ZAGREBAČKIH SOLISTA

Zavičajni muzej Ozalj, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, organizirao je u subotu 10. lipnja 2023. koncert poznatih Zagrebačkih solista u našoj crkvi.

MAJČIN DAN

Ovogodišnji Majčin dan održao se u Sveticama u subotu 6. svibnja i okupio je više stotina molitelja.

KRIŽNI PUT

Na Cvjetnicu, 2. travnja 2023., u poslijepodnevnim satima održao se tradicionalni Križni put iz Ozlja za Svetice, spominjući se sluge Božjega p. Janeza Strašeka i njegove mučeničke smrti upravo na tom putu.

MOLITVENI SABOR

10. rujna 2022. u Sveticama je održan 18. Molitveni sabor za nerođene.

MALA GOSPA

8. rujna 2022. proslavili smo svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije - Male Gospe, Zaštitnice naše župe i samostana. Svečano euharistijsko slavlje je predvodio vlč. Ivan Vučak, župnik Krašića.

MLADA MISA

31. srpnja 2022. g. naš pavlinski mladomisnik fr. Luka Madunić predvodio je svoju prvu Misu na Sveticama. Misu je animirao slavljenički tim "Estera" iz Karlovca.

MAJČIN DAN

U subotu, 30. travnja 2022. g., fr. Marko je predvodio duhovnu obnovu povodom Majčinog dana. Pristiglo je petstotinjak hodočasnika.

OAZA SV. OBITELJI

Podno našeg samostana otvorili smo Oazu sv. Obitelji, mjesto duhovnog odmora za svećenike, redovnice ili bračne parove, koji žele provesti nekoliko dana u miru i osluškivanju Boga koji progovara u samoći i tišini.

DUHOVNA OBNOVA

Na Veliki ponedjeljak, 11. travnja 2022. g., održana je duhovna obnova. Nagovore je imao Marino Restrepo, evangelizator iz Kolumbije, a fr. Marko Glogović je predvodio Euharistiju.

Križni put iz Ozlja za Svetice

Cvjetnica, 10. travnja 2022. g.

https://cross-press.net/Docu/CROATIA/2022.04.10-KrizniPut_Ozalj-Svetice/index.htm

MLADA MISA 20. lipnja 2021.

Naš pavlinski mladomisnik fr. Jure Josipović proslavio je u Sveticama Mladu Misu i podijelio nam svoj mladomisnički blagoslov.

Noćno molitveno bdijenje (9. listopada 2020.)

Prvo noćno molitveno bdijenje pod nazivom "Zagovor sv. Margarete" održalo se u noći s petka na subotu i okupilo je osamdesetak molitelja: supružnika željnih djece, udomitelja i posvojitelja, kao i one koji su molili za život i za blagoslov djece i obitelji, mladih i starih.

Mala Gospa (8. rujna 2020.)

Svetkovinu Rođenja Blažene Djevice Marije (župno proštenje) proslavili smo svečanom sv. Misom koju je predvodio fra Ivan Penava, franjevac konventualac iz Šibenika. Ove godine nije bilo tradicionalne procesije niti čašćenja nakon Mise.

XVI. Molitveni sabor za nerođene (4.-6. rujna 2020.)

Ovogodišnji Molitveni sabor za nerođene bio je ponešto drugačiji nego ranijih godina. Kako bismo izbjegli stvaranje veće grupe ljudi, Sabor je trajao tri dana, a okupio je molitelje uglavnom samo iz Hrvatske.

Duhovna obnova 20. lipnja 2020.

Stotinjak Gospinih štovatelja okupilo se na spomendan Srca Marijina na duhovnoj obnovi u Sveticama.

Vikend Srca Marijina

13. lipnja okupilo se 40-tak mladih bračnih parova na Vikendu Srca Marijina moleći za dar potomstva.

Kip p. Ivana Belostenca

9. lipnja 2020. pri ulazu u crkvu postavljen je kip prvog svetičkog priora i hrvatskog jezikoslovca p. Ivana Belostenca. Kip je izrađen od hrastovog drveta i prirodne je veličine.

Majčin dan (30. svibnja 2020.)

Umjesto početkom svibnja, Majčin dan se održao krajem mjeseca. Zbog mjera zaštite ograničili smo okupljanje na stotinjak osoba (iz Zagreba i Karlovca), u crkvi i ispred crkve. Zahvaljujemo na razumijevanju svima koji su svake godine dolazili, a ove godine nisu mogli biti s nama.

Duhovna obnova za liječnike

U nedjelju, 17. svibnja 2020., tridesetak liječnika iz Zagreba okupilo se na jednodnevnoj duhovnoj obnovi na Sveticama.

Uređenje Križnog puta

Tijekom svibnja je u Božjem vinogradu uređen Križni put. Na mjestu nekadašnjih dotrajalih postaja krunice postavljene su postaje (križevi) Križnog puta. Postaje krunice sada su raspoređene uz prilaz Lurdskoj špilji. Pri ulazu u Božji vinograd napravljena je mala fontana.

Fumigacija Kućice Male Marije

svibanj 2020.

Arheološka istraživanja (svibanj 2020.)

Zahvaljujući Zavičajnom muzeju iz Ozlja i Gradu Ozlju, započela su arheološka istraživanja kripti i vrta iza crkve u Sveticama. Probijen je privremeni ulaz u kripte iz vrta (na mjestu nekadašnjeg ulaza). U vrtu iza crkve odstranjen je gornji sloj zemlje i vidljivi su ostaci nekadašnjeg istočnog krila samostana. Namjera nam je po završetku istraživanja osposobiti kripte za molitvu i za razgledavanje te urediti vrt iza crkve.

Vikend Srca Marijina

24. - 26. siječnja 2020.

XV. Molitveni sabor za nerođene

14. rujna 2019. g.